Plus Kitchen

Kalite ve Gıda Güvenliği Politikası

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKASI
DOKÜMAN NO: K004 | YAYIN TARİHİ: 01.08.2023 | REVİZYON NO: 00 | REV. TARİHİ: -

Plus Kitchen olarak Faaliyet gösterdiğimiz "Tüketime Hazır Gıda" sektöründe modern teknolojik gelişmeleri takip ederek, çalışanlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmek için iletişim ve eğitimi ön planda tutmayı, üretimin her aşamasında hijyenik şartları sağlayarak müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamayı, gıda güvenliği ile ilgili bilgileri kamu, tüketici ve tedarikçilere iletmeyi ve/veya bu bilgileri istemeyi, kaliteli, güvenli ve hijyenik ürün sunmayı; bu doğrultuda yasal mevzuatlara, ISO 9001:2015, ISO 22000 ve FSSC standartlarının şartlarına uymayı, etkinliğini sürekli iyileştirmeyi ve aşağıdaki alt politikaların yerine getirilmesini sağlamayı taahhüt ederiz.

Bu amaçla;
  • Tüketicilerimizin yaşam kalitesini arttıran yenilikçi, kaliteli, sağlıklı ve hijyenik ürünler sunmayı,
  • Ürünlerimizin gıdaya uygun ortam ve ekipmanlarımızın bulunduğu tesiste, gıdaya uygun malzemeler kullanılarak üretilmesini sağlanmayı,
  • Modern ve gelişmiş teknolojileri kullanarak, kalite, sürdürülebilirlik ve gıda güvenliği bilinci ile hareket etmeyi,
  • Tüm süreçlerde sıfır hata kavramını temel ilke olarak uygulamayı,
  • Ürünlerimiz ve işletmemizle ilgili tüm kanun, yasal yönetmelik ve diğer yükümlülüklere uymayı,
  • Gıda güvenliği ile ilgili konularda, gıda zincirinde yer alan tedarikçi, müşteri ve ilgili birimler ile etkin bir iletişim kurma ve sürdürülmesini sağlamayı,
  • Personelde kalite ve gıda güvenliği bilincinin sağlanması için periyodik olarak eğitimler düzenlenmeyi,
  • Hammadde alımdan müşterilere teslimata kadar tüm aşamalarda ve bağlantılı proseslerde kalite ve gıda güvenliği yönetim sistemlerinin gerekliliklerini uygulamayı,
  • Gıda güvenliği yönetim sisteminin sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini ve etkinliğini artırmayı
HİJYEN POLİTİKASI

Müşterilerimize sunduğumuz ürünlerin her aşamasında fiziksel, kimyasal ve biyolojik gıda güvenliği tehlikelerini belirlemek, kontrol altına almak, sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak üretilmesini sağlamak.

FİZİKSEL GÖRÜNÜŞ VE TAKI POLİTİKASI

Üretim alanlarına koruyucu önlüksüz, bonesiz girilmesine izin verilmez. Üretim alanlarında çalışırken hiçbir takı kullanılamaz.
Önlükler temiz ve boneler kulak ve saçları tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Önlüklerin temizliği firmamızın yürütmüş olduğu uygulamalar ile sağlanır.

SİGARA İÇME VE YEMEK POLİTİKASI

Üretim ve depolama alanlarımızda ve soyunma odalarında sigara içmek ve yiyecek yemek – içmek yasaktır. Uyarı levhaları görülebilecek yerlere asılmıştır. Ziyaretçilerin ve taşeronların bu kurala uymaları sağlanır.

ÜRETİM ALANLARINA GİRİŞ POLİTİKASI

Ziyaretçilerimiz, tedarikçilerimiz üretim alanlarımıza turnikeyi kullanarak özel önlük, bone giyerek ve ziyaretçi kontrol çeklistine tabi tutularak girerler.

YABANCI MADDE (CAM, METAL VE KESİCİ ALET) POLİTİKASI

Üretim alanlarımızda, fiziksel bulaşmalara sebep olabilecek yabancı maddelerin önlenmesi için, cam, kırılabilir plastik malzemeler, ahşap, tel malzemeler kullanımdan kaldırılmıştır. Mevcut olan cam ve kırılabilir plastik malzemeler, metal ekipmanlar koruma altına alınmıştır. Kullanılması zorunlu olduğu durumlarda özel falçatalar kullanılır ve düzenli olarak kontrolden geçirilir. Arındırma alanları ile kontrol sağlanır.

PERSONELİN SAĞLIK KONTROLLERİ POLİTİKASI

Personelin periyodik sağlık muayeneleri yaptırılır. Bulaşıcı hastalık, üst solunum yolları enfeksiyonları, ishal, bulantı, öksürme hapşırma durumlarında üretim müdürü tarafından üretim alanından uzaklaştırılarak, sağlık kontrolüne gönderilir.

TAKLİT VE TAĞŞİŞ POLİTİKASI

İşletmemiş hiçbir koşulda üretmiş olduğu ürünlerde taklit ve tağşişte bulunmaz. Tedarikçilerini de taklit-tağşiş risk değerlendirmesine göre belirler ve taklit-tağşiş teşebbüsünde bulunmuş tedarikçiler ile çalışmaz.

ÜRÜN OTANTİSİTE POLİTİKASI

Ürünlerimizin hazırlanmasından tüketim aşamasına kadar geçen süreçlerde karşılaşılabilecek gıda güvenliği tehlikelerini önlemek ve yönetmek; gıdaların özgünlüğünü (otantisite) bozan tehlikeleri etkin takip etmek, dinamik kontrolünü ve sürekliliğini sağlamaktır.