Plus Kitchen olarak Faaliyet gösterdiğimiz "Tüketime Hazır Gıda" sektöründe modern teknolojik gelişmeleri takip ederek, çalışanlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmek için iletişim ve eğitimi ön planda tutmayı, üretimin her aşamasında hijyenik şartları sağlayarak müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamayı, gıda güvenliği ile ilgili bilgileri kamu, tüketici ve tedarikçilere iletmeyi ve/veya bu bilgileri istemeyi, kaliteli, güvenli ve hijyenik ürün sunmayı; bu doğrultuda yasal mevzuatlara, ISO 9001:2015, ISO 22000 ve FSSC standartlarının şartlarına uymayı, etkinliğini sürekli iyileştirmeyi ve aşağıdaki alt politikaların yerine getirilmesini sağlamayı taahhüt ederiz.
Müşterilerimize sunduğumuz ürünlerin her aşamasında fiziksel, kimyasal ve biyolojik gıda güvenliği tehlikelerini belirlemek, kontrol altına almak, sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak üretilmesini sağlamak.
Üretim alanlarına koruyucu önlüksüz, bonesiz girilmesine izin verilmez. Üretim alanlarında çalışırken hiçbir takı kullanılamaz.
Önlükler temiz ve boneler kulak ve saçları tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Önlüklerin temizliği firmamızın yürütmüş olduğu uygulamalar ile sağlanır.
Üretim ve depolama alanlarımızda ve soyunma odalarında sigara içmek ve yiyecek yemek – içmek yasaktır. Uyarı levhaları görülebilecek yerlere asılmıştır. Ziyaretçilerin ve taşeronların bu kurala uymaları sağlanır.
Ziyaretçilerimiz, tedarikçilerimiz üretim alanlarımıza turnikeyi kullanarak özel önlük, bone giyerek ve ziyaretçi kontrol çeklistine tabi tutularak girerler.
Üretim alanlarımızda, fiziksel bulaşmalara sebep olabilecek yabancı maddelerin önlenmesi için, cam, kırılabilir plastik malzemeler, ahşap, tel malzemeler kullanımdan kaldırılmıştır. Mevcut olan cam ve kırılabilir plastik malzemeler, metal ekipmanlar koruma altına alınmıştır. Kullanılması zorunlu olduğu durumlarda özel falçatalar kullanılır ve düzenli olarak kontrolden geçirilir. Arındırma alanları ile kontrol sağlanır.
Personelin periyodik sağlık muayeneleri yaptırılır. Bulaşıcı hastalık, üst solunum yolları enfeksiyonları, ishal, bulantı, öksürme hapşırma durumlarında üretim müdürü tarafından üretim alanından uzaklaştırılarak, sağlık kontrolüne gönderilir.
İşletmemiş hiçbir koşulda üretmiş olduğu ürünlerde taklit ve tağşişte bulunmaz. Tedarikçilerini de taklit-tağşiş risk değerlendirmesine göre belirler ve taklit-tağşiş teşebbüsünde bulunmuş tedarikçiler ile çalışmaz.
Ürünlerimizin hazırlanmasından tüketim aşamasına kadar geçen süreçlerde karşılaşılabilecek gıda güvenliği tehlikelerini önlemek ve yönetmek; gıdaların özgünlüğünü (otantisite) bozan tehlikeleri etkin takip etmek, dinamik kontrolünü ve sürekliliğini sağlamaktır.